Artpolis

“Totem and Taboo”, a reflection of the Kosovar reality and its contradictions

21.07.2021 The curtains were raised. The actors appeared on stage as totems, in costumes both traditional and modern. They do not rush to take the public with them, as if they want to measure its pulse whether it is ready to take the hits from the...

Sexual harassment as a form of control of public places

Qendresa Hyseni, Prishtina, May 2020 Being a girl and a woman will inevitably force you to face the phenomenon of sexual harassment. From the early stages of puberty you begin to face some irritating, derogatory, insulting and denigrating voices...

The “Theater-Based Education” training helped me to rise professionally

08.05.2020 Rrezarta Dermaku Children with special needs are not anything unusual. They just want to be like others, to be accepted. We all know that Art-based learning encourages expression through drama, dance, music, film, etc., where all students...

TEATRI – URËLIDHËSE E NACIONALITETEVE QË JETOJNË NË KOSOVË / THEATER – BRIDGE OF NATIONALITIES LIVING IN KOSOVO

02.10.2019, Insajderi Nën monitorimin e trajnerëve Zana Hoxha dhe Branislav Stanković, që nga 20 e deri më 22 shtator, në qytetin e bukur të Prizrenit 16 pjesëmarrës të komuniteteve shqiptar, serb e ashkali në Kosovë.Djem e vajza të reja u bënë...

‘Copë-Copë’ dhe Arti që Thyen Kufijtë

Java e Kulturës Shqiptare në Zagreb, 26 Nëntor 2018 Nga Bora Shpuza Kasapolli   Në një mbrëmje të freskët nëntori, një shfaqje e pazakontë e mbajtur në Teatrin e qytetit të Zagrebit mbylli zyrtarisht javën e kulturës shqiptare, para një publiku...

0Shares