Aurita Agushi

Aurita Agushi e lindur në Gjilan  – Kosovë më 24.10.1975, arsimin fillor dhe të mesëm e ka kryer në vendlindje. Në vitin 2003 ka diplomuar në Universitetin e Prishtinës – Fakulteti i Arteve – dega Aktrim në klasën e Prof. Enver Petrovci.

Shfaqjet dhe rolet në Teatrin Kombëtar të Kosovës dhe teatro të tjerë brenda dhe jashtë Kosovës si:

“Një fluturoi mbi folenë e qyqeve”, “,Ëndrra e një nate vere”, “Romeo dhe Zhuljeta”, “Roberto Xuko”, “Lisistrata”, “Gratë Trojane”.

Filmat: “Kukumi”, “Tri dritare dhe një varur”, “Agnus Dei”, “Babai”.

Filmat premierë që kanë qenë në festivale të ndryshme: “Zemrat”, “të Sarajevës”, “Festivali i Filmit në Karlovyvar” shumë çmime dhe festivale të tjera në botë. Gjithashtu vlen të përmendet se ka luajtur në filmin e nominuar për Oscar “Shok” nga Akademia Amerikane e Filmit.

 Mes shumë çmimeve për teatër dhe film si aktorja më e mirë dhe jo protagoniste, unë u nominova për aktoren më të mirë në Manhattan Short Film Festival.