Fondi

11 Dhjetor, 2023

Fondi

“Be Aware: Patriarchy Destroy Zone”, godet femicidin dhe fton gratë…

09.12.2023 Më 9 dhjetor, Blerta Gubetini e Dora Xhemajli sollën performancën e tyre “Be Aware: Patriarchy Destroy Zone” në skenën e Fakultetit të Arteve në Prishtinë. E prezantuar në kuadër…

Lexo me shumë

6 Dhjetor, 2023

Aktivitetet

“Edi, Labirinti Dardan dhe Porta e Tukanës” përjetësim i Edi…

05.12.2023 Të martën mbrëma, më 5 dhjetor, në hapësirën e Dit’ e Nat’ Kaltrina Igrishta e Eliza Shala kanë promovuar librin e tyre të veçantë me ilustrime “Edi: Labirinti Dardan…

Lexo me shumë

30 Nëntor, 2023

Fondi

Murali që synon vetëdijesimin kundër dhunës dhe vrasjes së grave

29.11.2023 Shkolla fillore “Idriz Barani” në Klinë të Epërme të Skenderajt është shndërruar në një hapësirë të avokimit dhe ngritjes së vetëdijes shoqërore kundër vrasjes dhe dhunës ndaj grave.  “Unë…

Lexo me shumë

16 Tetor, 2023

Fondi

Performanca “Break/ing”, një akt i dashurisë për veten

14.10.2023 Të shtunën, më 14 tetor, shkrimtarja dhe artistja, Uresa Ahmeti ka dhënë premierë performancën e saj “Break/ing” në parkun e qytetit në Prishtinë. Nuk ishte asgjë më pak se…

Lexo me shumë

29 Shtator, 2023

Fondi

Performanca “Jepi Ngjyra Jetës”, me rrëfime personale për fuqizim të…

28.09.2023 Përmes rrëfimeve personale dhe fiktive, aktoret Anisa Ismaili dhe Fitore Broqi të enjten mbrëma sollën performancën “Jepi Ngjyra Jetës”, si thirrje për emancipim shoqëror e fuqizim të gruas.  E…

Lexo me shumë

14 Qershor, 2023

Fondi

“In Between” nga Agnes Nokshiqi

13.06.2023 E vërteta e thënë zëshëm, hap rrugë për humanizëm dhe mirëkuptim! Ky ishte mesazhi që përcolli artistja e mirënjohur Agnes Nokshiqi përmes performancës së saj të fundit “In Between”. …

Lexo me shumë

27 Mars, 2023

Fondi

Promovohet libri “Katërdhetë e pak” nga Vlora Ademi

24.03.2023 Mbrëmjen e 24 marsit në Kino Armata është promovuar libri “Katërdhetë e pak” i autores Vlora Ademi. “Katërdhetë e pak” u përcoll edhe me një panel diskutimi, recitim poezish…

Lexo me shumë

“Unë dhe Unë” nga Flaka Latifi një rrëfim për qëndrueshmërinë…

25.03.2023 Skena e Fakultetit të Arteve në Universitetin e Prishtinës mbrëmjen e 25 marsit “u pushtua” nga aktorja Flaka Latifi, e cila solli performancën “Unë dhe Unë”. “Unë dhe Unë”,…

Lexo me shumë

21 Mars, 2023

Fondi

Përzgjidhen artistet/ët përfitues të Fondit për Art Feminist

20.03.2023 Pas një vlerësimi të vështirë Artpolis ka përzgjedhur artistet/ët që do të mbështeten sivjet nga Fondi për Art Feminist. Më 2023 do të prezantohen një llojllojshmëri e gjerë e…

Lexo me shumë

24 Shkurt, 2023

Fondi

Sopranoja Urta Haziraj prezantoi solo koncertin në kishën Shën Ndou

23.02.2023 Sopranoja Urta Haziraj të enjten mbrëma, më 23 shkurt, ka sjellë para publikut muzikën klasike të periudhave të ndryshme, duke filluar nga klasicizmi, romantizmi, e deri tek ato bashkëkohore.Koncerti…

Lexo me shumë

30 Nëntor, 2022

Fondi

“Rrëfimet e Grave” – jeta dhe vdekja e tyre në…

30.11.2022 Teatri Dodona mbrëmë, më 30.11.2022, u “shndërrua” në morg. “Rrëfimet e Grave” të vdekura u ngjallën para publikut, për të shpërfaqur edhe njëherë shtypjen e shumëfishtë të grave nga…

Lexo me shumë

14 Nëntor, 2022

Fondi

“Par Fumé”, mbrëmje e poezisë feministe

12.11.2022 Të shtunën, me datë 12 nëntor 2022, në ambientet e KultPlus Caffe Gallery, është mbajtur mbrëmja poetike “Par Fumé”. Kjo mbrëmje u organizua nga aktorët Armend Zeqiri dhe Florist…

Lexo me shumë

7 Nëntor, 2022

Fondi

“GRATEful”, si mirënjohje e kontributit të grave

4.11.2022 Më 4 nëntor, 2022 në Shtëpinë e Evropës në Prishtinë ka zënë vend ekspozita dhe mbrëmja poetike “GRATEful”, nga artistet Donjeta Abazi dhe Besa Kica. Në muret e Shtëpisë…

Lexo me shumë

29 Tetor, 2022

Fondi

Kori i Grave “Okarina” me performancë dedikuar grave të prekura…

29.10.2022 .Kori i Grave “Okarina” të shtunën mbrëma, më 29 tetor, 2022 solli performancën artistike “Ti je arsyeja e dikujt për të buzëqeshur”, në Pallatin e Rinisë në Prishtinë. Këngë…

Lexo me shumë

19 Shtator, 2022

Fondi

“Terapi Arti”, si formë e njohjes së vetes

18.09.2022 Më 18 shtator, 2022 është mbajtur aktiviteti i parë në kuadër të Fondit për Art Feminist. Arti si terapi është shfrytëzuar për të prekur emocionalisht e shpirtërisht 10 pjesëmarrëse…

Lexo me shumë

15 Prill, 2022

Fondi

Performanca “Vet’❤️”, mbi triumfin e dashurisë për vetveten

14.02.2022 Emocione të fuqishme e të përziera për dhimbjen e krenarinë, dashurinë dhe ankthin, sfidat e paragjykimet u shpalosën para publikut përmes performancës “Vet’❤️”, një vepër për dashurinë queer. “Vet’❤️”,…

Lexo me shumë

21 Mars, 2022

Fondi

Fondi për Art Feminist

21.03.2022 Thirrja 2-të për Përkrahje të Artisteve/ëve dhe Grupeve Artistike Me qëllim të përkrahjes së iniciativave të pavarura feministe të artisteve/artistëve dhe grupeve artistike formale dhe jo formale Artpolis ka…

Lexo me shumë

24 Shkurt, 2022

Fondi

Violinistja Entela Qarkagjija e shoqëruar nga pianistja Era Haliti prezantuan…

24.02.2022 “Sonatë e Kristaltë” është një performancë në siluetë, e luajtur në violë e piano që sjell narracionin mbi sfidat dhe paragjykimet me të cilat përballen instrumentistët, veçanërisht gratë.  Të…

Lexo me shumë

18 Janar, 2022

Fondi

Fjolla Ferati prezanton veprën “Fempire”

17.01.2022 Artistja Fjolla Ferati ka prezantuar veprën e saj artistike “Fempire” në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës më 17 janar 2022. Në këtë hapësirë “Fempire” do të qëndrojë për dy javë.  …

Lexo me shumë

23 Dhjetor, 2021

Fondi

“Dream a Little Dream”, performanca që u zhvillua përkundër territ…

23.12.2021 E tëra nis me një ëndërr, me një ide. Dy vajza ëndërrimtare përgatitjet për një audicion i zhvillonin në shtëpinë e tyre, as terri i shkaktuar nga KEDS-i nuk…

Lexo me shumë

17 Gusht, 2021

Fondi

Shpallja për Anëtarësim në Artpolis

17.08.2021 ARTPOLIS-i është organizatë joqeveritare që vepron në Kosovë dhe promovon kulturën, artin dhe bashkëjetesën multietnike përmes dialogut shoqëror dhe aplikimit të teatrit si mjet për të promovuar zhvillimin social…

Lexo me shumë

10 Gusht, 2021

Fondi

Thirrje për krijime artistike në kuadër të fushatës -50%

10.08.2021 A je feminist/e? A je artist/e? A je aktivist/e? A don me i fuqizu gratë n’Kosovë? A don me u angazhu për drejtësi e barazi? Atëherë Fushata “-50%” është…

Lexo me shumë