2024

3 Maj, 2024

Forum Teatri

Themelohet klubi teatror në Vushtrri

03.05.2024 Më 3 maj, 2024 Artpolis ka themeluar Klubin Teatror në qytetin e Vushtrrisë. Pas një audicioni të suksesshëm në Gjimnazin “Eqrem Çabej”, janë përzgjedhur të rinjte dhe të rejat…

Lexo me shumë

2 Maj, 2024

Shpalljet

Thirrje për pjesëmarrje në Shkollën Pranverore Feministe 2024

Artpolis - Qendra për Art dhe Komunitet nga Prishtina dhe Qendra Alternative për Vajzat nga Krushevci, hapin thirrjen për gjeneratën e dhjetë të Shkollës Pranverore Feministe 2024, me mbështetjen e fondacionit suedez Kvinna…

Lexo me shumë

19 Prill, 2024

Forum Teatri

Trajnimi transformues edukimi i bazuar në teatër bashkon komunitete të…

16-18.04.2024 Punëtoria novatore tre-ditore e trajnimit “Edukimi i Bazuar në Teatër” përfundoi më 18 prill, duke mbledhur së bashku 25 pjesëmarrës nga prejardhje të ndryshme etnike, duke përfshirë komunitetet shqiptare,…

Lexo me shumë

15 Prill, 2024

Shfaqjet Teatrale

“Gratë e Trojës” nxit diskutim në Prizren, publiku çmon mesazhet…

15.04.2024 Pas performancës “Gratë e Trojës”, u zhvillua një diskutim i gjallë midis artistëve dhe audiencës në Kino Lumbardhi më 15 prill, 2024, duke i bërë jehonë temave të fuqishme…

Lexo me shumë

“Gratë e Trojës”, jehon në Prizren me mesazhe për paqe

15.04.2024 Më 15 prill, 2024 Kino Lumbardhi u shndërrua në një hapësirë të aktivizmit feminist të “Grave të Trojës”, që shpalosën dhimbjen e tyre, qëndrueshmërinë, e guximin për t’i thënë…

Lexo me shumë

14 Prill, 2024

Shfaqjet Teatrale

Procesi krijues i shfaqjes “Gratë e Trojës”, një udhëtim i…

Përkundër barrierave të mundshme gjuhësore dhe modifikimit të provave, herë fizikisht dhe herë online, ndërtimi i shfaqjes “Gratë e Trojës” ka qenë një udhëtim frymëzues për artistet/ët pjesëmarrës. Nën drejtimin…

Lexo me shumë

1 Prill, 2024

Projektet

“Kultura pa kufi” i hapi dyert për artistët e rinj

22-31.03.2024 Kultura pa kufi! Programi Interkultural Icebreakers bashkoi artistë të rinj nga Kosova dhe Serbia, duke nxitur shkëmbimin dhe rritjen kulturore. Nga data 22 mars deri më 31 mars, 16…

Lexo me shumë

28 Mars, 2024

Forum Teatri

“Pa Limit” në Ferizaj me mesazhe për fuqizimin e personave…

27.03.2024 Më 27 mars, 2024 u shfaq repriza e shfaqjes "Pa Limit" në shkollën fillore të mesme të ulët ”Tefik Çanga”, me aktore/ë nga grupi i personave me aftësi të…

Lexo me shumë

22 Mars, 2024

Panelet e Diskutimit

Të rinjtë kërkojnë ngritjen e vetëdijes

21.03.2024 Në mbrëmjen e 21 marsit, në zyren e Artpolis të rinj dhe të reja u mblodhën për të shikuar dhe diskutuar mbi filmin “The Girl Who Escaped: The Kara…

Lexo me shumë

20 Mars, 2024

Punëtoritë

Përfundojnë sesionet informuese për projektin multietnik me të rinj

19.03.2024 Më 19 mars, ekipi i Artpolis zhvilloi sesionin e fundit informativ të projektit: “Inclusion, Involvement and Joint Creation among Youth from Diverse Ethnic Backgrounds”. Sesioni u mbajt në Komunën…

Lexo me shumë

18 Mars, 2024

Punëtoritë

Punëtoria “Përqafimi i të Harruarave”, nderon kontributin e grave shqiptare

15-17.03.2024 Ansambli i Artpolis ka pasur rastin të thellohet në një hulumtim sa të rëndësishëm historik, aq edhe inspirues artistikisht përmes punëtorisë “Përqafimi i të Harruarave”, udhëhequr nga aktorja dhe…

Lexo me shumë

13 Mars, 2024

Vizitat

Anëtarët e Koalicionit K10 mbajtën takim për planin e punës…

12.03.2024, Prishtinë Më 12 mars në ambientet e AMC-së, anëtarët e Koalicionit K10 mbajtën takim për të diskutuar planin e punës për vitin 2024 dhe aktivitetet e organizatave anëtare të…

Lexo me shumë

Konkurs pune // Menaxher/e i/e Projekteve

13.03.2024 Pozita: Menaxher/e i/e Projekteve Vendi i punës: Prishtinë Raporton te: Drejtoresha ekzekutive  Fillimi i punës: 15.04.2024 Kohëzgjatja e kontratës: 31.12.2024 (me mundësi vazhdimi) Orari i punës: 09:00 -17:00 ARTPOLIS shpall konkurs për vend të lirë…

Lexo me shumë

Më 12 mars u prezantua “Tre 1 T’eti” (T’Thymë) në…

12.03.2024 Më 12 mars, 2024 u mbajt repriza e shfaqjes dans teatër “Tre 1 T’eti” (T’ Thymë) në Teatrin Dodona. Tematika komunikon me problematikat, stereotipet, gjendjen emocionale, ndikimin e saj…

Lexo me shumë

9 Mars, 2024

Iniciativat

“Marshojmë S’Festojmë”: Trupat tanë, të drejtat tona! Për njana-tjetrën!

08.03.2024 Më 8 mars, 2024 gra e vajza marshuan në rrugët e Prishtinës nën moton “Trupat tanë, të drejtat tona! Për njana-tjetrën!”. “Marshojmë S’festojmë” edhe sivjet u bashkë-organizua nga organizatat…

Lexo me shumë

7 Mars, 2024

Aktivizëm

“20 Vjet Artpolis” i festuam me “Poezi për Fuqi”

06.03.2024 Më 6 mars, 2024 Artpolis shënoi dy dekada të artit dhe aktivizmit feminist përmes mbrëmjes poetike “Poezi për Fuqi –Çdo Ditë është 8 Mars”, që përmes poezisë, këngëve kabare,…

Lexo me shumë

1 Mars, 2024

Forum Teatri

Klubi Teatror në Shtime nisë krijimin e një shfaqje forum…

29.02.2024 Më 29 shkurt, 2024 është mbajtur me sukses audicioni për përzgjedhjen e të rinjve dhe të rejave për Klubin Teatror në Shtime, të cilët do të jenë pjesë e…

Lexo me shumë

29 Shkurt, 2024

Shfaqjet Teatrale

“Tre 1 T’Teti” (T’Thymë) me rikthim në Dodona

28.02.2024 Më 28 shkurt, 2024 nga ora 19:30 në Teatrin Dodona në Prishtinë u prezantua shfaqja dans teatër “Tre 1 T’Teti” (T’ Thymë). Kjo shfaqje është kërkimi më i fundit…

Lexo me shumë

Sesionet informuese për projektin multietnik me të rinj

14.03.2024, Graçanicë, Jug të Mitrovicës dhe në Shtërpce. Gjatë muajit shkurt, ekipi i Artpolis zhvilloi edhe tre sesione informative të projektit: “Inclusion, Involvement and Joint Creation among Youth from Diverse…

Lexo me shumë

26 Shkurt, 2024

Raportet Artpolis

Raporti i Auditit 2023

Audit-Report-2023Download

Lexo me shumë

3 Shkurt, 2024

Punëtoritë

Sesionet informuese për projektin multietnik me të rinj

02.02.2023, Prishtinë Më 2 shkurt, ekipi i Artpolis zhvilloi sesionin e dytë informativ të projektit: “Inclusion, Involvement and Joint Creation among Youth from Diverse Ethnic Backgrounds”. Sesioni i dytë u…

Lexo me shumë

2 Shkurt, 2024

Shpalljet

“Kultura pa kufij” hap dyert për artistët e rinj

Nëse jeni një artist/e i/e ri/e në kërkim të frymëzimit, zhvillimit artistik dhe ndërtimit të urave midis kulturave, aplikoni për programin “Kultura pa kufij” dhe bëhuni pjesë e një komuniteti…

Lexo me shumë

Fillojnë sesionet informuese

01.02.2023, Fushë Kosovë Më 1 shkurt, ekipi i Artpolis zhvilloi sesionin e parë informativ të projektit: “Inclusion, Involvement and Joint Creation among Youth from Diverse Ethnic Backgrounds”. Sesioni i parë…

Lexo me shumë

30 Janar, 2024

Punëtoritë

Stafi dhe Ansambli i Artpolis  planifikojnë aktivitetet për 2024

29-30.01.2024 Për dy ditë me radhë, 29 dhe 30 janar, 2024 stafi dhe Ansambli i Artpolis kanë mbajtur punëtorinë në Prishtinë për planifikimin e aktiviteteve për vitin 2024. Përveç përcaktimit…

Lexo me shumë

25 Janar, 2024

Vizitat

Ambasadori i Luksemburgut dhe drejtori i Festivalit “Fundamental” vizitojnë Artpolisin

24.01.2024 Më 24 janar, 2024 Artpolis ishte nderuar me vizitën e këndshme nga z. Eric Dietz, shefi i misionit të Ambasadës së Dukatit të Madh të Luksemburgut në Prishtinë, së…

Lexo me shumë

20 Janar, 2024

Vizitat

Studentë nga Vjena vizitojnë Artpolis-in

20.01.2024, Prishtinë Të shtunën, më 20 janar, 2024 disa student/e nga Vjena vizituan zyren e Artpolis. Valëza Sijarina dhe Venera Ismaili dy përfaqësueset e Artpolis bashkë me aktorët e Ansamblit…

Lexo me shumë

12 Janar, 2024

Shpalljet

Konkurs pune // Menaxher/e i/e Projekteve

12.01.2024 Pozita: Menaxher/e i/e Projekteve Vendi i punës: Prishtinë Raporton te: Drejtoresha ekzekutive Fillimi i punës: 15.02.2024 Kohëzgjatja e kontratës: 31.12.2024 (me mundësi vazhdimi) Orari i punës: 09:00 -17:00 ARTPOLIS…

Lexo me shumë