Panelet e Diskutimit

Të rinjtë kërkojnë ngritjen e vetëdijes

22 Mars, 2024

21.03.2024

Në mbrëmjen e 21 marsit, në zyren e Artpolis të rinj dhe të reja u mblodhën për të shikuar dhe diskutuar mbi filmin “The Girl Who Escaped: The Kara Robinson Story” me regji të Simone Stock dhe skenar të Haley Harris.

“The Girl Who Escaped: The Kara Robinson Story”, trajton historinë e vërtetë të mbijetesës të një vajze 15 vjeçare.

Të rinjtë që ishin pjesë e natës së filmit, diskutuan rreth filmit dhe shprehën shqetësimet e tyre lidhur me ngacmimet seksuale në Universitet të Prishtinës, por edhe në shoqërinë tonë në përgjithësi.

Një film është një mënyrë e mirë për të nxitur diskutim, dhe për të parë edhe pikëpamjet nga të rinjtë mbi ngacmimet seksuale.

Nata e filmit u organizua nga Artpolis në kuadër të projektit “Humanrightivism” përkrahur nga Ambasada e Suedisë në Kosovë dhe implementuar nga Community Development Fund – CDF.

You may also like