2023

28 Dhjetor, 2023

Shfaqjet Teatrale

“Tre 1 T’eti” dekonstrukton maskulinitetin toksik, i jep zë gruas

27.12.2023 Më 27 dhjetor, 2023 në Teatrin Dodona është dhënë premiera e shfaqjes dans teatër “Tre 1 T’eti”, nga Robert Nuha dhe Ansambli i Artpolis. Në ndërthurje të satirës, dansit…

Lexo me shumë

20 Dhjetor, 2023

Punëtoritë

Ansambli i Artpolis diskuton detajet për krijimin e udhëzuesit për…

17 - 19 Dhjetor 2023, Prizren Për tre ditë me radhë, 17-19 dhjetor, 2023 Ansambli artistik i Artpolis ka mbajtur trajnimin “Manuali për Trajnimin Edukimi i Bazuar në Teatër” me…

Lexo me shumë

18 Dhjetor, 2023

Forum Teatri

Me dy prezantime “Gjithçka”, vë në pah sfidat e nënave…

14-15.12.2023 Shfaqja forum teatër “Gjithçka” me dy reprizat e radhës në Prishtinë dhe Gjilan, ka vënë në pah sfidat e nënave vetushqyese. Repriza e parë zuri vend më 14 dhjetor,…

Lexo me shumë

15 Dhjetor, 2023

Forum Teatri

“Trisomy Love”, për dashurinë dhe fuqizimin i personave me down…

15.12.2023 Më 15 dhjetor, 2023 persona me sindromë Down kanë luajtur në performancën “Trisomy Love” në Qendrën Kulturore Rinore në Ortakoll, Prizren. Organizuar nga Artpolis – Qendra për Art dhe…

Lexo me shumë

12 Dhjetor, 2023

Përfaqësimet

Ekspozita “KALEIDOSCOPE” ndërlidhë rrëfime përtej kufijve

08-11.12.2023 Prishtinë, Beograd, Novi Sad, 8-11 Dhjetor, 2023 Arti dhe të drejtat e njeriut u bashkuan në një prezantim të harmonizuar kur Artpolis – Qendra për Art dhe Komunitet, dhe…

Lexo me shumë

11 Dhjetor, 2023

Forum Teatri

“Tech-no” me mesazhe rreth ndikimeve negative të teknologjisë

08.12.2023 Më 8 dhjetor, 2023 Klubi Teatror në Klinë ka prezantuar shfaqjen forum teatër “Tech-no”, në Shtëpinë e Kulturës “Jehona e Dukagjinit”. Përmes kësaj shfaqje të rinjtë dhe të rejat…

Lexo me shumë

“Be Aware: Patriarchy Destroy Zone”, godet femicidin dhe fton gratë…

09.12.2023 Më 9 dhjetor, Blerta Gubetini e Dora Xhemajli sollën performancën e tyre “Be Aware: Patriarchy Destroy Zone” në skenën e Fakultetit të Arteve në Prishtinë. E prezantuar në kuadër…

Lexo me shumë

7 Dhjetor, 2023

Aktivitetet

Stop Femicidit, “Hope Bubble” shpërfaq shtypjen e përditshme të grave…

07.12.2023 Sot, më 07.12.2023, i thamë “Stop Femicidit” përmes marshit marshit “Boll Ma” dhe performancës artistike “Hope Bubble”, teksa kërkuam drejtësi për Liridona Ademajn, dhe të gjitha gratë e vrara…

Lexo me shumë

UNMASC! Promovimi i Drejtësisë Gjinore përmes Teatrit

04-06.12.2023 Filluam takimin e parë të partneritetit transnacional në Vjenë, në kuadër të projektit tonë të ri të Creative Europe "UNMASC! Promovimi i Drejtësisë Gjinore përmes Teatrit", me partnerët tanë…

Lexo me shumë

6 Dhjetor, 2023

Aktivitetet

“Edi, Labirinti Dardan dhe Porta e Tukanës” përjetësim i Edi…

05.12.2023 Të martën mbrëma, më 5 dhjetor, në hapësirën e Dit’ e Nat’ Kaltrina Igrishta e Eliza Shala kanë promovuar librin e tyre të veçantë me ilustrime “Edi: Labirinti Dardan…

Lexo me shumë

5 Dhjetor, 2023

Forum Teatri

Shfaqja “Pa Limit” me prezantim të suksesshëm në Vushtrri

04.12.2023 Pas Prishtinës dhe Mitrovicës Klubi Teatror Handikos ka prezantuar me sukses shfaqjen “Pa Limit” në qytetin e Vushtrrisë. E realizuar nga persona me aftësi të kufizuara, si aktorë, “Pa…

Lexo me shumë

30 Nëntor, 2023

Fondi

Murali që synon vetëdijesimin kundër dhunës dhe vrasjes së grave

29.11.2023 Shkolla fillore “Idriz Barani” në Klinë të Epërme të Skenderajt është shndërruar në një hapësirë të avokimit dhe ngritjes së vetëdijes shoqërore kundër vrasjes dhe dhunës ndaj grave.  “Unë…

Lexo me shumë

28 Nëntor, 2023

Forum Teatri

Tre ditë art, aktivizëm e shoqëri të re

25-27.11.2023 Në datat 25-27 nëntor, 2023 u mbajt trajnimi “Edukimi i Bazuar në Teatër” me të rinj e të reja nga qytete e komunitete të ndryshme të Kosovës, nën udhëheqjen…

Lexo me shumë

27 Nëntor, 2023

Aktivitetet

19 vajza e djem ndjekin trajnimin mbi feminizmin

26.11.2023 19 të rinj e të reja që ndoqën punëtorinë 3 ditore “Edukimi i Bazuar në Teatër” përfituan edhe njohuri mbi feminizmin përmes trajnimit “Edukimi i grave të reja mbi…

Lexo me shumë

24 Nëntor, 2023

Projektet

“Gratë Trojane – Replika”, në udhëtim të tragjedisë njerëzore me…

23.11.2023 “Gratë Trojane – Replika”, më 23 nëntor, 2023 e mori publikun në një udhëtim të tragjedisë njerëzore, nga Troja në ditët e sotme, dhe fatin e grave përmes thirrjes…

Lexo me shumë

22 Nëntor, 2023

Aktivizëm

V, zë i ndryshimit, frymëzon feministet

21.11.2023 Mbrëmja artistike me V (ish Eve Ensler), që u mbajt më 21 nëntor, 2023 u shpalos si një lulëzim delikat, petalet e fuqizimit u shpalosën një nga një -…

Lexo me shumë

21 Nëntor, 2023

Panelet e Diskutimit

Pesë raportime të ngacmimeve seksuale që nga miratimi i Rregullores…

20.11.2023 Dje, më 20 nëntor, 2023 Artpolis publikoi raportin hulumtues “Analizë e njohurive të studentëve mbi ekzistencën dhe zbatimin e Rregullores kundër ngacmimit seksual dhe ngacmimit në Universitetin e Prishtinës”,…

Lexo me shumë

17 Nëntor, 2023

Aktivitetet

17 vajza ndoqën trajnimin e feminizmit në Prishtinë

16.11.2023 Më 16 nëntor, një grup prej 17 vajzave morën pjesë në një sesion trajnimi me fokus feminizmin. Gjatë kësaj përvoje fuqizuese, vajzat shfrytëzuan mundësinë për të thelluar të kuptuarit…

Lexo me shumë

13 Nëntor, 2023

Aktivitetet

Në Suharekë mbahet trajnimi “Edukimi i grave të reja mbi…

11.11.2023 Artpolis ka realizuar më 11 nëntor, 2023 trajnimin “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin” në Gjimnazin “Jeta e Re” në Suharekë. Vajzat pjesëmarrëse kanë zhvilluar njohuritë e tyre…

Lexo me shumë

10 Nëntor, 2023

Aktivitetet

Gra me aftësi të kufizuara ndjekin trajnimin e feminizmit

09.11.2023 Më 9 nëntor, 2023 në Prishtinë, Artpolis ka organizuar trajnimin “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin”. Këtë herë trajnimin e feminizmit e kanë ndjekur 20 gra me aftësi…

Lexo me shumë

8 Nëntor, 2023

Aktivitetet

Shkolla Pranverore Feministe 2023 – Pjesa e dytë

4-7.11.2023, Prizren Përfundoi edhe pjesa e dytë e Shkollës Pranverore Feministe që u përcoll me vëmendje nga gjenerata e 9-të e grave të reja feministe, nga data 4-7 nëntor 2023.…

Lexo me shumë

27 Tetor, 2023

Aktivitetet

15 gra nga Prizreni morën pjesë në trajnimin “Edukimi i…

26.10.2023 Më 26 tetor 2023, Artpolis organizoi trajnimin “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin” në Prizren. Pesëmbëdhjetë gra nga Prizreni, përfshirë edhe ato me aftësi të kufizuara, u mblodhën…

Lexo me shumë

Artpolis themelon në Prizren Klubin Teatror me personat down syndrome

26.10.2023 Më 26 tetor, 2023 Artpolis ka themeluar Klubin Teatror në qytetin e Prizrenit, në bashkëpunim të ngushtë me Down Syndrome Kosova – Prizren. 15 persona me down syndrome kanë…

Lexo me shumë

23 Tetor, 2023

Shfaqjet Teatrale

“Fefu dhe Shoqet e Saj”, një protestë teatrore për barazi…

20.10.2023 Të premten mbrëma Teatri Dodona në Prishtinë u shndërrua në hapësirë feministe. “Fefu dhe Shoqet e Saj” u mblodhën për të sjellë para audiencës një vështrim të thellë të…

Lexo me shumë

Përfaqësueset e cfd-së vizitojnë Artpolisin

Më 20 tetor, 2023 stafi i Artpolis, udhëhequr nga drejtorja ekzekutive Zana Hoxha, ka pritur përfaqësueset e organizatës partnere cfd, Lea Breitner dhe Antigona Dajakaj. Përveç diskutimeve për punën e Artpolis,…

Lexo me shumë

16 Tetor, 2023

Panelet e Diskutimit

Mes emocionesh “Biba May – Jo Më” inspiron për jetën

15.10.2023 Prezantimi i dokumentarit “Biba May – Jo Më” në Kino Lumbardhi në Prizren, më 15 tetor, 2023 solli emocione të shumta, lotë e të qeshura, por mbi të gjitha…

Lexo me shumë

Performanca “Break/ing”, një akt i dashurisë për veten

14.10.2023 Të shtunën, më 14 tetor, shkrimtarja dhe artistja, Uresa Ahmeti ka dhënë premierë performancën e saj “Break/ing” në parkun e qytetit në Prishtinë. Nuk ishte asgjë më pak se…

Lexo me shumë

12 Tetor, 2023

Aktivizëm

Në Kamenicë mbahet trajnimi “Edukimi i grave të reja mbi…

11.10.2023 Artpolis ka realizuar më 11 tetor, 2023 trajnimin “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin” në Gjimnazin “Ismail Qemali” në Kamenicë. 17 vajza të reja të Kamenicës kanë zhvilluar…

Lexo me shumë

9 Tetor, 2023

Projektet

Kuvendi i Anëtarësisë – një hapësirë frymëzuese për ndryshime pozitive

07.10.2023 Më 7 tetor, 2023 Artpolis ka mbajtur Kuvendin e Anëtarësisë në Prishtinë. Kuvendi ishte një mundësi e jashtëzakonshme për t'u lidhur me anëtarët e tjerë të komunitetit, artiste/ë dhe…

Lexo me shumë

6 Tetor, 2023

Aktivitetet

Themelohet Klubi Teatror në Klinë

06.10.2023 Më 6 tetor, 2023 Artpolis ka themeluar Klubin Teatror në Klinë, në bashkëpunim të ngushtë me institucionet lokale, përfshirë këtu Drejtorinë e Kulturës, Drejtorinë e Arsimit, Shtëpinë e Kulturës…

Lexo me shumë

29 Shtator, 2023

Forum Teatri

Shfaqja “Pa Limit” me dy prezantime në Mitrovicë

28.09.2023 Më 28 shtator, 2023 shfaqja “Pa Limit” është prezantuar dy herë para 200 personave në Qendrën Burimore për Mësim dhe Këshillim “Nëna Terezë”, në Mitrovicë. Kjo shfaqje është krijuar…

Lexo me shumë

Performanca “Jepi Ngjyra Jetës”, me rrëfime personale për fuqizim të…

28.09.2023 Përmes rrëfimeve personale dhe fiktive, aktoret Anisa Ismaili dhe Fitore Broqi të enjten mbrëma sollën performancën “Jepi Ngjyra Jetës”, si thirrje për emancipim shoqëror e fuqizim të gruas.  E…

Lexo me shumë

“Biba May – Jo Më”, një rrëfim frymëzues për fuqizimin…

29.09.2023 Dokumentari “BIBA MAY – Jo Më” u prezantua më 29 shtator, 2023 në hapësirat e Handikos Gjakovë para 35 personave në audiencë. Ky dokumentar është një histori e fuqizimit…

Lexo me shumë

19 Shtator, 2023

Aktivizëm

Kampi i Artisteve dhe Aktivisteve frymëzim për ndryshimet pozitive 

16-18.09.2023 Tre ditë mësim, argëtim, kreativitet, emocione, dashuri e aktivizëm. Tre ditë bashkuan artiste e aktiviste për të krijuar, frymëzuar dhe për të aspiruar ndryshime pozitive. Në datat 16-18 shtator,…

Lexo me shumë

Certifikohen “Çikat e Sjellshme” 

18.09.2023 Më 18 shtator 2023, u certifikua grupi i radhës i “Çikave të Sjellshme”.  Dy muaj stërvitje, përkushtim, e njohuri për teknika dhe mënyra të vetëmbrojtjes përcollën grupin e radhës…

Lexo me shumë

18 Shtator, 2023

Aktivitetet

“Icebreakers”, me koloni artistike për thyerje të barrierave ndërmjet Kosovës…

11-15.09.2023 Në datat 11 deri më 15 Shtator 2023, u mbajt kolonia e artistëve të programit Icebreakers 2023, e organizuar nga Helsinki Commitee of Serbia (Serbi) dhe Artpolis – Qendra…

Lexo me shumë

11 Shtator, 2023

Projektet

Në Beograd nis bashkëkrijimi i shfaqjes “Gratë Trojane – Replika”,…

30.08 - 08.09.2023 Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis nga Prishtina në bashkëpunim me Dah Teatër nga Beogradi, kanë nisur krijimin e shfaqjes teatrore “Gratë Trojane – Replika”, bazuar…

Lexo me shumë

31 Gusht, 2023

Festivalet

Dy çmime për “Sober” në Festivalin e Teatrove në Ferizaj

29.08.2023 Shfaqja “Sober”, produksion i Artpolis, ka rrëmbyer dy çmime të rëndësishme në edicionin e 53-të të Festivalit të Teatrove në Ferizaj. Me Çmimin Special u shpërblye regjisori Butrint Pasha,…

Lexo me shumë

“Sober” u prezantua në Festivalin e Teatrove në Ferizaj

29.08.2023 Festivali i Teatrove në Ferizaj ishte nikoqir i shfaqjes “Sober” me regji të Butrint Pashës, më 29 gusht, 2023. Hapësira e Kinemasë së Qytetit u shndërrua në një “qendër…

Lexo me shumë

29 Gusht, 2023

Punëtoritë

Stafi dhe Trupa e Artpolis mbajtën punëtorinë në Bogë

26-28.08.2023 Më 26-28 gusht, 2023 në Bogë të Pejës stafi dhe Trupa Artistike Rezidente e Artpolis kanë mbajtur me sukses punëtorinë “Fuqizimi i Organizatës: Navigimi i mbingarkesës së punës dhe…

Lexo me shumë

27 Korrik, 2023

Festivalet

Konferenca “Teatri si mjet për ndryshim në shoqëri”

26.07.2023 Në konferencën “Teatri si mjet për ndryshim në shoqëri”, që u mbajt më 26 korrik, 2023, në ambientet e Shtëpisë së Shani Efendisë, në kuadër të Festivalit të Teatrit…

Lexo me shumë

5 Korrik, 2023

Forum Teatri

“Pa Limit”, për kreativitetin e personave me aftësi të kufizuar

04.07.2023 Më 04 korrik, 2023 u mbajt premiera e shfaqjes “Pa Limit”, me aktore/ë që i përkasin grupit të personave me aftësi të veçanta. Me thjeshtësi dhe guxim ata/ato sollën…

Lexo me shumë

27 Qershor, 2023

Forum Teatri

“Gjithçka”, për normat e mbivendosura për nënat vetushqyese

26.06.2023 Më 26 qershor, 2023, duke filluar ora 13:30, në Shkollën e Mesme të Lartë “Xhevdet Doda” u prezantua shfaqja forum teatër “Gjithçka”. “Gjithçka” erdhi si një rrëfim skenik që…

Lexo me shumë

“Sober” mbyll me sukses katër repriza gjatë muajit qershor

Artpolis prezantoi katër repriza në hapësirat e Dispanzerit afër QKMF-së më datat 21, 22, 23 dhe 26 qershor 2023. Dy prej tyre ishin në bashkëpunim me Drejtorinë e Shëndetësisë së…

Lexo me shumë

Artpolis vazhdon të fuqizojë “Çikat e Sjellshme”

26.06.2023 Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis vazhdon të fuqizojë vajzat dhe gratë me kursin e vetëmbrojtjes “Çikat e Sjellshme”. Më 26 qershor, 2023 ka filluar grupi i radhës…

Lexo me shumë

16 Qershor, 2023

Vizitat

Studentë nga Amsterdami vizitojnë Artpolis-in

15.06.2023 Më 15 qershor, rreth 25 studentë nga Kolegji Universitar i Amsterdamit (AUC), të udhëhequr nga profesoresha Anne de Graaf vizituan zyret e Artpolis, me ç’rast janë pritur nga drejtoresha…

Lexo me shumë

Stafi dhe Trupa e Artpolis vlerësojnë FemArt 11

15.06.2023 Një muaj pas përfundimit të edicionit të 11-të të Festivalit FemArt stafi dhe Trupa Artistike Rezidente e Artpolis u mblodhën për të vlerësuar dhe reflektuar për këtë edicion. Më…

Lexo me shumë

15 Qershor, 2023

Forum Teatri

Të rinjtë/rejat e Obiliqit me shfaqje kundër dhunës 

14.06.2023 Klubi Teatror në Obiliq ka prezantuar më 14 qershor shfaqjen forum teatër “Zilja kundër dhunës” në Shtëpinë e Kulturës “Xhavit Haziri” në prezencën e rreth 400 personave në audiencë. …

Lexo me shumë

14 Qershor, 2023

Fondi

“In Between” nga Agnes Nokshiqi

13.06.2023 E vërteta e thënë zëshëm, hap rrugë për humanizëm dhe mirëkuptim! Ky ishte mesazhi që përcolli artistja e mirënjohur Agnes Nokshiqi përmes performancës së saj të fundit “In Between”. …

Lexo me shumë

Shfaqja “Hamlet / High – m’Le T / Hi! –…

13.06.2023 Më 13 qershor, në Shtëpinë e Kulturës në Drenas është prezantuar shfaqja forum teatër “Hamlet / High - m’Le T / Hi! - m’le të…”.  Të rinjtë dhe të…

Lexo me shumë

6 Qershor, 2023

Aktivitetet

“Thyerja e barrierave ndërkulturore” nga artistët e rinj në Beograd…

1-5 qershor, 2023 Udhëtimi studimor edukativ 10 ditor në kuadër të programit “Thyerja e Barrierave Ndërkulturore”, nga Kosova vazhdoi në Serbi, gjegjësisht në Beograd dhe Novi Sad. “Thyerja e Barrierave…

Lexo me shumë

31 Maj, 2023

Aktivitetet

“Thyerja e Barrierave Ndërkulturore” nga artistët e rinj nga Kosova…

27 – 31 Maj, 2023 14 artistë/e të rinj nga Kosova dhe Serbia u bashkuan në udhëtimin e përbashkët për të shkëmbyer përvojat dhe kulturat e dy vendeve dhe për…

Lexo me shumë

22 Maj, 2023

FemArt

Edicioni i 11-të i Festivalit FemArt 

15-21.05.2023 Flake tutje tutën! Jepi mundësi të resë, guximit dhe dashnisë që të lindë. Guximi është parakusht që të mposhtim frikën. Për shumë gjatë na mësuan të heshtim, është koha…

Lexo me shumë

9 Maj, 2023

Publikimet

Thirrje për Aplikim: Thyerja e Barrierave Ndërkulturore

Jemi shumë të gëzuar të ju njoftojmë mbi Programin e Thyerjes së Barrierave Ndërkulturore, një iniciativë gjithëpërfshirëse e krijuar për të promovuar dialogun ndërkulturor, bashkëpunimin dhe shkëmbimin ndërmjet Serbisë dhe…

Lexo me shumë

28 Prill, 2023

Panelet e Diskutimit

Punëtori mbi Raportin Hulumtues të Artpolis

28.04.2023 Më 28 prill, 2023, stafi i Artpolis mbajti Punëtorinë/Diskutimin mbi Draft Raportin Hulumtues “Analizë mbi njohuritë e studentëve dhe stafit akademik për ekzistimin dhe zbatimin e Rregullores së Universitetit…

Lexo me shumë

Zyrtarë të PeaceBuilding Fund vizitojnë Artpolisin

28.04.2023 Më 25.04.2023 Artpolis ishte nikoqire e ekipit nga zyra rajonale e projektit të PeaceBuilding Fund. Drejtorja ekzekutive Zana Hoxha se bashku me stafin dhe Trupën Artistike të Artpolis, prezantuan…

Lexo me shumë

18 Prill, 2023

Vizitat

Delegacioni nga teatri ONDA viziton Artpolisin

18.04.2023 Të martën, me datë 18 prill, 2023 në Artpolis për vizitë ishte një delegacion artistësh, shpërndarës e promovues në botë të veprave të artit bashkëkohor skenik, delegacioni nga teatri…

Lexo me shumë

10 Prill, 2023

Aktivitetet

Shkolla Pranverore Feministe 2023 – Pjesa e parë

06.04 - 09.04.2023 Nën moton “Gratë e reja ndërtojnë paqen” u zhvillua pjesa e parë e Shkollës Pranverore Feministe 2023, duke mbledhur 18 vajza nga Kosova dhe Serbia nga data…

Lexo me shumë

4 Prill, 2023

Aktivizëm

Artpolis pjesë e Konferencës për Paqe Feministe

03.04.2023 Artpolis mori pjesë në Konferencën mbi Paqen Feministe në Ballkanin Perëndimor të organizuar nga Kvinna till Kvinna në Shkup, Maqedoni Veriore. Në mesin 110 grave aktiviste ishin edhe dy…

Lexo me shumë

3 Prill, 2023

Forum Teatri

Të rinjë e të reja mbajnë Trajnimin “Edukimi i Bazuar…

Në datat 31 mars deri më 02 prill, 2023 u mbajt trajnimi “Edukimi i Bazuar në Teatër” me të rinj e të reja nga qytete e komunitete të ndryshme të…

Lexo me shumë

27 Mars, 2023

Fondi

Promovohet libri “Katërdhetë e pak” nga Vlora Ademi

24.03.2023 Mbrëmjen e 24 marsit në Kino Armata është promovuar libri “Katërdhetë e pak” i autores Vlora Ademi. “Katërdhetë e pak” u përcoll edhe me një panel diskutimi, recitim poezish…

Lexo me shumë

“Unë dhe Unë” nga Flaka Latifi një rrëfim për qëndrueshmërinë…

25.03.2023 Skena e Fakultetit të Arteve në Universitetin e Prishtinës mbrëmjen e 25 marsit “u pushtua” nga aktorja Flaka Latifi, e cila solli performancën “Unë dhe Unë”. “Unë dhe Unë”,…

Lexo me shumë

Në Klinë mbahet trajnimi “Edukimi i grave të reja mbi…

24.03.2023 Më 24 mars, 2023 Artpolis organizoi trajnimin “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin” në Gjimnazin “Luigj Gurakuqi” në Klinë. 14 vajza të reja patën rastin të mësojnë dhe…

Lexo me shumë

23 Mars, 2023

Aktivitetet

Në Malishevë u mbajt trajnimi “Edukimi i grave të rejave…

22.03.2023 Artpolis, në bashkëpunim me KVRL dhe Zyrën për Barazi Gjinore në Malishevë, ka mbajtur trajnimin “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin”, më 22 mars, 2023. Në Asamblenë Komunale…

Lexo me shumë

22 Mars, 2023

Publikimet

Pozitë e hapur për trajnerë/e profesionistë/e

22.03.2023 Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis shpallë pozitë të hapur për dy trajnerë/e profesionistë/e nëlidhje me trajnimin “Edukimi i Bazuar në Teatër”, trajnim ky i cili do të…

Lexo me shumë

21 Mars, 2023

Fondi

Përzgjidhen artistet/ët përfitues të Fondit për Art Feminist

20.03.2023 Pas një vlerësimi të vështirë Artpolis ka përzgjedhur artistet/ët që do të mbështeten sivjet nga Fondi për Art Feminist. Më 2023 do të prezantohen një llojllojshmëri e gjerë e…

Lexo me shumë

20 Mars, 2023

Shfaqjet Teatrale

“Top Girls” u prezantua në Podujevë

17.03.2023 Më 17 mars, 2023, shfaqja teatrore “Top Girls” me regji të Shkurtë Aliut u prezantua në Teatrin "Avdush Hasani" në Podujevë. Historitë e panumërta që Churchill paraqet në shfaqje…

Lexo me shumë

16 Mars, 2023

Panelet e Diskutimit

Artpolis rikthen natën e filmit

15.03.2023 Në mbrëmjen e 15 marsit zyra e Artpolis u shndërrua në një kinema të vogël. Të rinj dhe të reja u mblodhën për shikuar dhe diskutuar mbi filmin “She…

Lexo me shumë

15 Mars, 2023

Raportet Artpolis

Raporti i Auditit 2022

Raporti-i-Auditit-2022Download

Lexo me shumë

13 Mars, 2023

Festivalet

“Toka e Shpirtrave të Trazuar” u prezantua para publikut në…

12.03.2023 Shfaqja teatrore “Toka e Shpirtrave të Trazuar”, me autore Shqipe Malushi dhe regji të Zana Hoxhës, nisi rrugëtimin ndërkombëtar më 12 mars me prezantim në Festivalin Ndërkombëtar të Teatrit…

Lexo me shumë

9 Mars, 2023

Vizitat

Artpolis viziton 7 Arte

Në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, Artpolis mori pjesë në organizimin e 7 Arte në Mitrovicë, ku ndër të tjera u dëgjuan fjalë hyrëse nga drejtori ekzekutiv i 7 Arte, Lulzim…

Lexo me shumë

Me “Top Girls” në Mitrovicë Artpolis shënon Ditën e Gruas

08.03.2023 Më 8 mars, shfaqja teatrore “Top Girls” me regji të Shkurtë Aliut u prezantua në Mitrovicë për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Gruas. Shfaqja u prezantua në Qendrën e…

Lexo me shumë

8 Marsin e shënojmë me edukimin e vajzave mbi feminizmin

08.03.2023 Ditën Ndërkombëtare të Gruas e shënuam me trajnimin “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin”. Në Gjimnazin “17 Shkurti” në Obiliq, 22 vajza ishin pjesë e këtij trajnimi ku…

Lexo me shumë

4 Mars, 2023

Aktivizëm

“Poezi për Fuqi” me diversitet artistësh, në solidaritet me gratë

03.03.2023 Solidariteti bashkon gratë. Të bashkuara ato inspirojnë, edukojnë dhe guxojnë. E mbrëmja poetike “Poezi për Fuqi – Çdo ditë është 8 Mars” bëri bashkë 31 artistë/e të dëshmuar/a dhe…

Lexo me shumë

2 Mars, 2023

Vizitat

KFOR-i italian viziton Qendrën Artpolis

02.03.2023 Pjesëtarë të Njësitit për Monitorim dhe Vëzhgim - K8 të KFOR-it italian (KFOR LMT – K8) vizituan sot Qendrën për Art dhe Komunitet – Artpolis. Në këtë takim njoftues…

Lexo me shumë

28 Shkurt, 2023

Aktivizëm

14 vajza dhe gra nga Korporata Buçaj ndjekin trajnimin e…

28.02.2023 Më 28 shkurt, 2023 Artpolis ka organizuar trajnimin “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin” mevajza dhe gra nga korporata Buçaj Sh.p.k. 14 vajza ishin pjesë e këtij trajnimi,…

Lexo me shumë

24 Shkurt, 2023

Fondi

Sopranoja Urta Haziraj prezantoi solo koncertin në kishën Shën Ndou

23.02.2023 Sopranoja Urta Haziraj të enjten mbrëma, më 23 shkurt, ka sjellë para publikut muzikën klasike të periudhave të ndryshme, duke filluar nga klasicizmi, romantizmi, e deri tek ato bashkëkohore.Koncerti…

Lexo me shumë

Themelohet Klubi Teatror në Obiliq

23.02.2023 Artpolis edhe sivjet po vazhdon me zgjerimin e punës me të rinj dhe të reja përmes trajnimin “Edukimi i bazuar në Teatër”. Më 23 shkurt, 2023 Artpolis ka themeluar…

Lexo me shumë

22 Shkurt, 2023

Forum Teatri

Themelohet Klubi Teatror në Prishtinë në bashkëpunim me Handikos-in

21.02.2023 Më 21 shkurt, 2023 Artpolis ka themeluar Klubin Teatror në bashkëpunim me organizatën Handikos. Artistët e Trupës Artistike Rezidente të Artpolis, Robert Nuha, Kaltrinë Zeneli, dhe Edlir Gashi do…

Lexo me shumë

15 Shkurt, 2023

Aktivitetet

Fillojnë grupet e reja të Kursit të Vetëmbrojtjes “Çikat e…

14.02.2023 Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis, edhe këtë vit po sjell grupe të reja të Kursit të Vetëmbrojtjes “Çikat e sjellshme”. Me 14 shkurt, 2023 filloi grupi i…

Lexo me shumë

14 Shkurt, 2023

Shfaqjet Teatrale

Nis procesi krijues i shfaqjes “Fefu dhe shoqet e saj”

13.02.2023 Nis procesi krijues i shfaqjes “Fefu dhe shoqet e saj” Trupa Artistike Rezidente e Artpolis së bashku me regjisoren Arlinda Morina – Liki, më 13 shkurt, 2023 filluan procesin…

Lexo me shumë

13 Shkurt, 2023

Projektet

Nis bashkëpunimi ndërmjet Artpolis dhe Komitetit të Helsinkit

10.02.2023 Artpolis ka zgjeruar partneritetin e saj duke nisur projektin “Kultura për Ndryshim” me Komitetin e Helsinkit për të Drejtat e Njeriut në Serbi. Më 10 shkurt, 2023 drejtoresha e…

Lexo me shumë

6 Shkurt, 2023

Punëtoritë

Artpolis mbajti punëtorinë “Ngritja e kapaciteteve të Stafit dhe Trupës…

01-03.02.2023 Më 01-03 shkurt, 2023 në Durrës është mbajtur punëtoria për ngritjen e kapaciteteve të Stafit dhe të Trupës Artistike të Artpolis. Punëtoria u hap me hartimin e Planit të…

Lexo me shumë

31 Janar, 2023

Raportet Artpolis

Raporti Vjetor 2022

Raporti-Vjetor-2022Download

Lexo me shumë

30 Janar, 2023

Vizitat

Studentë nga Mitrovica dhe Mitrovica Veriore vizituan Artpolis

28.01.2023 Studentë nga Mitrovica dhe Mitrovica Veriore vizituan Artpolis të shtunën, më 28 janar 2023. Përfaqësueset e Artpolis, Venera Ismaili dhe Valëza Sijarina biseduan me studentët dhe i informuan ata…

Lexo me shumë

26 Janar, 2023

Festivalet

“Toka e shpirtrave të trazuar” nxiti shumë diskutime në “Flakën…

25.01.2023 Qendra për Art dhe Komunitet - Artpolis me shfaqjen “Toka e Shpirtrave të Trazuar” më 25 janar u prezantua në natën e tretë të festivalit “Flaka e Janarit”, mbështetur…

Lexo me shumë

23 Janar, 2023

Vizitat

Studentët e Universitetit të Venecias vizituan Artpolis

21.01.2023 Studentë/e nga Venecia vizituan zyrën e Artpolis të shtunën, më 21 janar, 2023. Drejtoresha ekzekutive dhe themeluesja e Artpolis dhe Festivalit FemArt, Zana Hoxha mirëpriti studentët dhe i njoftoi…

Lexo me shumë

18 Janar, 2023

Shfaqjet Teatrale

“Top Girls”, aktiviteti i parë i Artpolis më 2023

17.01.2023 Vitin 2023 e filluam me art e teatër. Shfaqja “Top Girls” me regji të Shkurtë Aliu e autore Caryl Churchill u prezantua në Teatrin e Qytetit të Prishtinës “Dodona”,…

Lexo me shumë