Forum Teatri

Tre ditë art, aktivizëm e shoqëri të re

28 Nëntor, 2023

25-27.11.2023

Në datat 25-27 nëntor, 2023 u mbajt trajnimi “Edukimi i Bazuar në Teatër” me të rinj e të reja nga qytete e komunitete të ndryshme të Kosovës, nën udhëheqjen e trajnerëve Qëndresa Kajtazi dhe Shpëtim Selmani.

Përfunduam një udhëtim tre-ditor transformues duke eksploruar lidhjen e fuqishme të artit, teatrit dhe aktivizmit! Pjesëmarrësit tanë të përkushtuar u futën thellë në sferat e krijimtarisë, duke përdorur skenën si një platformë për ndryshime sociale. Nga diskutimet që nxisin mendime deri te punëtoritë praktike, çdo moment ishte një testament për potencialin e shprehjes artistike në nxitjen e ndikimit pozitiv.

Energjia dhe entuziazmi që sollën të rinjtë dje të rejat ishin vërtet frymëzues. Së bashku, jo vetëm që kanë përmirësuar aftësitë e tyre artistike, por gjithashtu kanë fituar një kuptim më të thellë se si arti mund të jetë një katalizator për ndryshime domethënëse shoqërore.

Gjatë këtij trajnimi këta të rinj patën rastin të mësojnë edhe mbi feminizmin nën ligjërimin e aktivistes Liridona Osmanaj.

Le të vazhdojmë të përdorim zërat tanë krijues për të përforcuar mesazhet që kanë rëndësi dhe formësojnë një botë më të mirë.

Ky aktivitet u organizua nga Artpolis me mbështetjen e UNFPA-së.

You may also like