Shfaqjet Teatrale

“Top Girls”, aktiviteti i parë i Artpolis më 2023

18 Janar, 2023

17.01.2023

Vitin 2023 e filluam me art e teatër. Shfaqja “Top Girls” me regji të Shkurtë Aliu e autore Caryl Churchill u prezantua në Teatrin e Qytetit të Prishtinës “Dodona”, më 17 janar 2023, në ora 19:30.

“Top Girls” është një shfaqje e vitit 1982. Historitë e panumërta që Churchill paraqet në shfaqje tregojnë se çfarë presioni dhe se sa çrregulluese mund të jetë jeta nën patriarkatin.

Shfaqja tregon rolet e grave në shoqërinë moderne dhe betejat me të cilat ato përballen për të arritur sukseset në jetën e tyre profesionale, dhe për atë se çfarë do të thotë të jesh grua e suksesshme në shoqëri.

Gratë nuk do të çlirohen kurrë me të vërtetë derisa të çlirohen nga kufijtë e shoqërisë patriarkale.

You may also like