Aktivitetet Aktivizëm

8 Marsin e shënojmë me edukimin e vajzave mbi feminizmin

9 Mars, 2023

08.03.2023

Ditën Ndërkombëtare të Gruas e shënuam me trajnimin “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin”.

Në Gjimnazin “17 Shkurti” në Obiliq, 22 vajza ishin pjesë e këtij trajnimi ku patën rastin të mësojnë dhe të diskutojnë mbi feminizmin, shqetësimet e mundësitë që i kanë për të thyer tavanin e qelqit.

Ky trajnim u udhëhoq nga aktivistja dhe feministja Liridona Osmanaj, që ligjëroi mbi feminizmin, historinë feministe, termet dhe valët e feminizmit etj.

Artpolis përkrahet nga programi i Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) ‘EJA Kosovë’, bashkëfinancuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC), Suedia dhe Qeveria e Dukatit të Madh të Luksemburgut.

#artpolis #kcsf

You may also like