Shpëtim Selmani

Shpëtim Selmani është shkrimtar dhe aktor, i lindur në 1986. Ka studiuar në Universitetin e Prishtinës. Si aktor ai është në skenë në Kosovë dhe jashtë saj. Ka botuar disa libra: Shënimet e një Grindaveci (Hot-Tempered Notes), 2015 botuar nga Multimedia. Poezi të zgjedhura 2010-2017 – Poezi në kohë Gjaku dhe Dëshpërimi (Multimedia, 2017, Prishtinë). Libërthi i dashurisë, 2019 nga Armagedoni në Prishtinë. Kjo vepër është vlerësuar me Çmimin e BE-së për Letërsinë 2020 dhe është përkthyer dhe botuar në gjermanisht dhe frëngjisht.