Artpolis

Takimi rajonal i komunitetit “Aktivizmi i personifikuar dhe guximi për të pushuar” bashkoi aktivistet nga rajoni

4-8 maj, 2022 Me 4-8 maj 2022, Artpolis organizoi takimin rajonal të komunitetit “Aktivizmi i personifikuar dhe guximi për të pushuar” që u mbajt në Frushka Gorë, Serbi. Ky takim mblodhi 32 aktiviste nga rajoni, respektivisht nga Kosova, Serbia...

Trajnimi i Programit të Forum Teatrit bashkon të rinj e të reja në Durrës

15 – 18.04.2022 18 vajza e djem nga komuniteti shqiptar dhe serb kanë qenë pjesë e Trajnimi të Programit Forum Teatër të mbajtur më 15-18 prill, 2022 në Durrës/Shqipëri. Të mentoruar nga artistët Zana Hoxha dhe Edlir Gashi pjesëmarrësit kanë...

Punëtoria “Teknologjia dhe Arti” bën bashkë 50 artiste/ë të reja/rinj

12.04.2022 Punëtoria “Teknologjia dhe Arti” ka bërë bashkë profesorë universitarë e artiste/ë të rinj të fushave të ndryshme, e nxënës që synojnë të ndjekin ëndrrën e tyre në art. Kjo punëtori u realizua më 12 prill 2022, në ambientet e bukura të...

Shkolla Pranverore Feministe 2022 – Pjesa e parë

30 mars – 2 prill, 2022 “Gratë e reja që ndërtojnë paqen” ishte motoja nën të cilën u zhvillua pjesa e parë e Shkollës Pranverore Feministe 2022, duke mbledhur 19 vajza nga Kosova dhe Serbia nga data 30 mars – 2 prill 2022, në Prishtinë...

Shfaqja “Unë jam pasuri” rrëfim dashurie që sfidon racizmin

01.04.2022 Inspiruar nga një ngjarje e vërtetë të premten, 01.04.2022, është prezantuar shfaqja forum teatër “Unë jam pasuri” në Amfiteatrin e Fakultetit të Arteve. Të rinjtë dhe të rejat e komuniteteve Romë, Ashkalinj e Egjiptian nga Fushë Kosova...

0Shares