Artpolis

Shfaqja forum teatër “Othello nga Kosova”

Racizmi e diskriminimi janë çështje shqetësuese në shoqërinë kosovare, e ato duhet luftuar në çdo moment e në shumë mënyra. Shfaqja forum teatër “Othello nga Kosova” që u realizua në Teatrin Oda më 14 prill shpërfaqi problemet me të cilat përballen...

Shkolla Pranverore Feministe 2021 – Pjesa e parë

01-04.04.2021 Me moton “Vajzat e reja ndërtojnë paqen”, filloi edicioni i Shkollës Pranverore Feministe që bëri bashkë më shumë se 20 vajza nga Kosova e Serbia. Për katër ditë me radhë, 1-4 prill, këto vajza u trajnuan dhe morën ligjërata mbi...

Kur bien perdet

Qytetarët e komunës së Lipjanit dje me datë 30.03.2021 kishin rastin të shohin nga afër dukurinë e bullizmit, pasojat e rreziqet e tij përmes shfaqjes forum teatër “Kur bien perdet”. Nën respektim të masave për mbrojtje nga Covid-19 shfaqja u dha në...

Punëtoria “Përmirësimi i politikave dhe qeverisjes së Artpolis”

17 – 19 mars, 2021, Tiranë S’ka pushim për Artpolisin edhe sivjet. Për tre ditë me radhë stafi dhe trupa e artistëve/eve rezidentë të Artpolisit në Tiranë kanë bërë strategjinë për projektet e organizatës për vitet e ardhshme. Punë, edukim, fuqizim...

Performanca “A je çikë, a djalë?!”

06.03.2021 Krahas aktiviteteve tjera Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis organizoi në Teatrin Oda edhe performancën “A je çikë, a djalë?!”, duke shënuar 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas. Të drejtat shoqërore, ekonomike e politike...