Artpolis

“Totem dhe Tabu”, pasqyrim i realitetit kosovar dhe kontradiktave të tij

21.07.2021 Perdet u ngritën, aktoret e aktorët shfaqen në skenë si totem, me veshje sa tradicionale aq edhe moderne. Ata nuk nxitojnë ta marrin publikun me vete, sikur duan t’ia matin pulsin se a është i gatshëm të marrë goditjet nga temat që...

Ngacmimet seksuale si formë e kontrollit të hapësirave publike

Qëndresa Hyseni, Prishtinë, Maj, 2020 Me qenë vajzë e grua pashmangshmërisht do mbetesh e detyruar të përballesh me fenomenin e ngacmimeve seksuale. Prej fazës së hershme të pubertetit fillon të përballesh me disa zëra irritues, përçmues, fyes e...

Trajnimi “Edukimi i Bazuar në Teatër” më ndihmoi të ngritem profesionalisht

08.05.2020 Rrezarta Dermaku Fëmijët me nevoja të veçanta nuk janë ndonjë çudi apo diçka e pazakontë. Ata vetëm duan të jenë si të tjerët, të jenë të pranuar. Ne të gjithë e dimë se mësimi i bazuar në Arte inkurajon shprehjen përmes dramës, kërcimit...

TEATRI – URËLIDHËSE E NACIONALITETEVE QË JETOJNË NË KOSOVË

02.10.2019, Insajderi Nën monitorimin e trajnerëve Zana Hoxha dhe Branislav Stanković, që nga 20 e deri më 22 shtator, në qytetin e bukur të Prizrenit 16 pjesëmarrës të komuniteteve shqiptar, serb e ashkali në Kosovë.Djem e vajza të reja u bënë...

Kanuni i gruas në Teatrin Kombëtar: Një këngë vaji për çdo gaz

Aug 8, 2019 – *Citizens Channel/ Entenela Ndrevataj “Teatri i përmbushte kushtet, kishte skenën, mirëpo për fat të keq i kishte dyert e mbyllura” shprehet Qëndresa Loki, e cila ditën e djeshme shpalosi në skenën e Teatrit Kombëtar, së bashku...

“Copë Copë”

 “Bëhu e fortë!” Çfarë do të thotë të jesh një grua e fortë? Një grua e fortë që nuk do keqardhje, por respekt. Që qëndron në këmbë edhe kur duan ta nëpërkëmbin. Që lufton dhe sfidon mentalitetin e shëmtuar patriarkal...

0Shares