Aktivitetet Festivalet Forum Teatri Përfaqësimet

Performanca "Copë-Copë"- Festivali i teatrove "Othello"

29 Nëntor, 2017

Performanca “Copë-Copë” e cila shpalosi realitetin e heroinave të cilat i mbijetuan sfidave të jetës, u shfaqë me 12 nëntor 2017, në natën e katërt në festivalin e teatrove Othello në qytetin e Gostivarit, Maqedoni.

“Copë-Copë” trajton fatin biologjik të gruas dhe jetën e vështirë të saj në mentalitetin patriarkal. Artistet dhe mbijuetuejsa e dhunës sëbashku u mbledhën për të ndarë me publikun copëza përjetimesh nga jeta e tyre. Interpretime të përbashkëta të artisteve dhe të mbijetuarës së dhunës në hapsirën e njëjtë riaktualizuan forcën që ato kanë gjetur për t’u përballur me realitetin.

Dramaturge: Blerta Zeqiri

Regjia: Zana Hoxha Krasniqi

Luajtën: Melihate Qena, Anisa Ismajli, Donikë Ahmeti, Qendresa Kajtazi, Albina Kelmendi dhe Bashkime Sulejmani.

Fotografoi: Xhema Rushit

Performanca është produksion i Qendres për Art dhe Komunitet – Artpolis, ndërsa është përkrahur nga CFD.

You may also like