FemArt Festivalet

FEMART Festival – Edicioni IV / Dita 2

26 Maj, 2016

Për herë të katërt në Kosovë, Artpolis organizon festivalin e Artisteve për të drejtat e njeriut – ” FEMART ” nga data 25 – 30 Maj 2016 në Prishtinë, Kosovë.

Kemi kënaqësinë të ju ftojmë në Hapjen e Festivalit që do të mbahet me 25 Maj, 2015 nga ora 20:00 në TEATRIN ODA.

Edhe këtë vit, ne do të vazhdojmë me sjelljen e artit origjinal të krijuar dhe prezantuar nga artistet duke përfshire: Shfaqje Teatrale, Filma dokumentar dhe të shkurtër, Master Klasa, Punëtori, Ekspozita, Performancë, Promovim Libri, Slam Poezi, Muzikë, Panele Diskutimi, Koncerte, Pop in Talks, dhe forma të tjera të artit të krijuara nga artistet dhe aktivistet nga: Kosova, Rajoni dhe Europa.

Gjatë 6 ditëve të Festivalit FEMART, do të mbahen 30 Aktivitete me mbi 100 artiste/artistë dhe aktiviste, në 8 Lokacione të ndryshme në Prishtinë nga ora 10:00 – 24:00.

Hyrja në të gjitha aktivitetet e FEMART është FALAS!

Ju mirëpresim,
FEMART.

#FemartFestival #Femart2016

http://femart-ks.com/
https://www.facebook.com/FestivalFemmesFatales/
https://twitter.com/FemArtfestival
https://www.instagram.com/femart04/?hl=en
https://www.youtube.com/channel/UC697mF5tzivxwJzYJQnE_Gg

Programi, Shqip:

25 Maj, e Mërkure
20:00 – 20:15, Teatri ODA

HAPJA E FESTIVALIT
20:15 – 22:00, Teatri ODA
»BOTA« Film Artistik / Regjisorë: Iris Elezidhe Thomas Logoreci. Shqipëri, Itali / Luajnë: Flonja Kodheli, Artur Gorishti, Fioralba Kryemadhi, Tinka Kurti.
22:00 – 22:30, Teatri ODA
»REVOLTA KUNDËR DHUNËS« Ekspozitë dhe performancë / Fitore Berisha. Islandë, Kosovë / Performues: Agnes Nokshiqi, Tristan Halilaj
22:30
Koktej dhe muzikë nga Hana Zeqa. Kosovë.

26 Maj, e Enjte
11:00 – 13:00, Galeria e Fakultetit të Arteve
»DIVERZITETI KULTUROR NGA PËRSPEKTIVA E GRUAS«
Master Klasë nga Brigitte Kaquete. Belgjikë.
13:00 – 15:00, Teatri ODA
PANEL DISKUTIMI »REGJIA DHE MIZOGJINIA«
Paneliste: Blerta Zeqiri, Kaltrina Krasniqi, Lendita Zeqiraj, More Raça, Arlinda Morina / Moderatore: Zana HoxhaKrasniqi
16:00 – 17:30, Teatri ODA
»MOTRAT QIRIAZI« Filmi dokumentar i përcjellur me
PANEL DISKUTIMI »MODELET E FEMINIZMIT« Paneliste: Lepa Mlađenović, Serbi dhe Igballe Rogova. Kosovë / Moderatore: Ariana Qosaj-Mustafa
20:00 – 21:00, Teatri ODA
»COPË COPË« Performanca teatrore -Procesimi i kujtesës dhe transformimi i dhimbjes / Dramaturge: Blerta Zeqiraj / Regjisore: Zana HoxhaKrasniqi / Marrin pjesë: MelihateQena, Dardana Mehmeti, Donikë Ahmeti, Arta Gashi, Albina Kelmendi, Bashkime Sulejmani dhe Minire Bujupi
21:15 – 21:35, Teatri ODA
»POEZIA IME SLAM« Autore: FluturaBalaj / Koreografe: Fjolla Hana / Muzika: Lora Ajvazi
22:00 – 23:00, Teatri ODA
»PMS« PRE MENSTRUAL SYNDROME Koncert. Shqipëri.

27 Maj, e Premte
11:00 – 13:00, Galeria e Fakultetit të Arteve
»ARTI I GRAVE NË LINDJEN E MESME«
Master Klasënga Lina Attel. Jordani
13:00 – 15:00, EU Info Center
PANEL DISKUTIMI »TRUPI IM ZGJEDHJA IME« /Paneliste: Vjollca Krasniqi, Visare Mujko-Nimani, Nita Luci, Leonidë Molliqaj /Moderatore: Mrika Aliu
17:00 – 19:00 Studio e Venera Mustafa, Mati 1, Rruga B, residio 1
POP IN TALKS @ VENERA MUSTAFA
20:00 – 20:45, Teatri ODA
»NGJYRAT E GUSHTIT« Shfaqje teatrore / Autore: Paloma Pedrero / Regjia: Ilire Vinca / Aktore: Vjosa Maloku dhe Semira Latifi / Produksioni: Fakulteti i arteve dhe Teatri ODA
21:00 – 22:40, Teatri ODA
FILMA N’FEMART
FAKULTETI I ARTEVE REGJI FILMI, PRISHTINË
»KANDËR« TrendelinaHalili, 13 min
»MONA« Lorena Sopi, 5 min
»ATILLA« Dina Morina, 8 min
»LOST IN HOPE« Jehona Berisha, 7 min
FILMAT E SHKURTËR TË HUAJ
»DITËLINDJA« Daniela Lucato, 15.16 min. Gjermani.
»DHËMBËT E PJEKURISË« Sydni Lazarus, 10 min. Kanadë.
FILMAT DOKUMENTARË TË HUAJ
»NOUN« Aida Schlaepfer, 24.40 min. Irak, Gjermani.
»KUJTIMET E NJË KLUBI STRIPTIZI «Silvana Lázaro Rosales,
11.29 min. Meksikë.

28 Maj, e Shtunë

10:00 – 14:00, Hotel Sirius
»SHËRIMI I PLAGËS AMNORE — DHE NDËRLIDHJA ME
AKTIVIZMIN «Punëtori me Sandra Ljubinković. Serbi.
13:00 – 15:00, EU Info Center
PANEL DISKUTIMI »GRATË DHE PRONA«
Paneliste: Luljeta Demolli, Sibel Halimi, Leonora Selmani Moderatore: TeutaHoxha
18:00 – 20:00, Galeria e Fakultetit të Arteve
EKSPOZITA N’FEMART
»KUR TË VDES UNË, BËNI ÇFARË TË DONI«
Adela Jušić, 20 min. Bosnjadhe Hercegovina.
»BABI PSE BRENGOSESH? «Zymryte Hoxhaj. Gjermani, Kosovë.
21:00 – 22:00, Biblioteka Kombëtare
KONCERT/ DUO Rina Kaçinari, Violinçelë & Jörg Mikula, Baterist dhe vokal. Kosovë, Austri.

29 Maj, e Dielë
10:00 – 17:00, Artpolis
»RI/SHIKIMI I GRAVE N’DRAMË«
Punëtori nga DoruntinaBasha. Kosovë.
13:00 – 15:00
CEL PËR FEMART
»MË THIRR BARBARA« Film Dokumentar / Ana Jakimska, Maqedoni, përcjellur nga ligjërata e CEL për Transgjinorët
19:00 – 20:30, Teatri Kombëtar
»QIELLI I HESHTUR« ShfaqjeTeatrore / Autore: Loren Gunderson. SHBA. / Regjisore: Armela Demaj, Shqipëri / Aktorët: Jonida Beqo, Sonila Kapidani, Nigela Ruka, Redian Mulla dhe Verjana
Abazaj / Produksioni: Teatri Metropol. Shqipëri.
21:00 – 22:30, Teatri ODA
»LARG PA LO KOR« Koncert / Christine Salem, Vokal me Harry Perigone, David Abrousse, Sebastien Martel
Zhanri: Maloya — Muzikë tradicionale nga Ishujt Reunion, Territor francez në Oqeanin Indian

30 Maj, e Hënë
10:00 – 16:00, Rrjeti i grupeve të grave të Kosovës
»IDENTIFIKIMI DHE PASOJAT E NGACMIMEVE SEKSUALE«
Punëtori nga Dua Dauti-Kadriu. Kosovë.
10:00 – 14:00, FakultetiFilozofik
»AKTIVIZMI I VAJZAVE TË REJA«, Punëtori nga Jelena Memet dhe Andrijana Kocić. Serbi.
Programi për Studime dhe Hulumtime Gjinore
13:00 – 15:00, EU Info Center
PANEL DISKUTIMI »BURRAT DHE FEMINIZMI«
Panelistë: Agon Maliqi, Ilir Bajri, Artan Sadiku, RronGjinovci /Moderatore: Yllka Soba
17:00 – 18:00, Foaje e Teatrit Kombëtar të Kosovës
»VALSI I MESNATËS« Promovimi i Librit nga IlireZajmi-Rugova. Kosovë. / Interpretojnë: Anisa Ismaili, Melihate Qena, Shpëtim Selmani, Fitore Broqi, Qëndresa Kajtazi
20:00 – 21:10, Teatri Kombëtar
»RRËFIMET PRIVATE« Shfaqja Teatrore /Autor: Ingmar Bergman /Regjisore: Nina Nikolikj /Aktorët: Amernis Nokshiq Jovanovska, Nina Dean, Petre Arsovski, Oliver Mitkovski, Darja Rizova, Katina Ivanova, Blagoj Veselinov /Produksioni: Studio filmike e Shkupit në bashkëpunim me Teatrin Kombëtar të Maqedonisë
21:00 – 22:30, Teatri Kombëtar
»MBYLLJA E FESTIVALIT FEMART« Koncerti i Festivalit DAM me BesaLlugiqi, soprano dheLirika Pula, piano si dhe NDARJA E ÇMIMIT FEMART

You may also like