Publikimet Raportet e Hulumtimit

Raporti “Abortet në Kosovë”

28 Tetor, 2019

Tetor 2019

Artpolis prezanton raportin mbi abortet e nxitura të kryera në Kosovë nga viti 1999 – 2019. Ndër të tjera, raporti analizon kornizën ligjore, arsyet e dhe llojet e aborteve, analizon prevalencën e aborteve si dhe format e ndryshme që janë përdorur për ndërprerje të shtatzënisë. Statistikat dhe mungesa e të dhënave konkrete është një ndër pikat që përmenden në raport.

Raporti u lansua gjatë festivalit FemArt, në konferencën “Abortet në Kosovë: Shfuqizimi i Marres”, me datë 12 qershor, 2019. Promovimi i raportit u bë me 11 tetor, 2019, në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijës Vajzë që u pasua me një panel diskutimi “Çikat që s’u lindën kurrë”, në Bibliotekën Kombëtare.

Publikimi i raportit është mbështetur nga Agjensioni Austriak për zhvillim – ADA.

Këtu mund ta shkarkoni dokumentin.

You may also like