Aktivitetet Aktivizëm Punëtoritë

Vajzat nga Fushë Kosova mbajnë trajnimin “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin”

22 Nëntor, 2021

21.11.2021

Më 21 nëntor, 2021 vajza të komuniteteve joshumicë nga Fushë Kosova kanë mbajtur trajnimin “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin”.

Vajzat e komunitetit ashkali dhe egjiptian, së bashkë me dy të tjera nga komuniteti shqiptar të dielën patën mundësi të mësojnë më tepër mbi feminizmin nën ligjërimin e aktivistes dhe feministes Liridona Osmanaj.

Ato mësuan mbi lëvizjet feministe, e konceptet e përgjithshme të feminizmit, derisa gjatë diskutimeve ato kanë ndarë edhe përvojat e tyre. Gjatë trajnimit ato kanë shikuar edhe animacionin e metrazhit të shkurtë “Shattered” krijuar nga Suyoung Jang, për të cilin edhe diskutuan. Ky trajnim u mbajt në restorant Rings në Prishtinë.

Artpolis përkrahet nga programi i Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) ‘EJA Kosovë’, bashkëfinancuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) dhe Agjencia Suedeze për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar (Sida).

You may also like