Aktivitetet Aktivizëm Punëtoritë

Në Rahovec mbahet trajnimi “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin”

22 Dhjetor, 2021

22.12.2021

Më 22 dhjetor, 2021 vajzat nga Rahoveci kanë mbajtur trajnimin “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin”.

21 vajza, maturante në Gjimnazin “Xhelal Hajda-Toni”, kanë mësuar e diskutuar mbi feminizmin, valët e feminizmit, fushatat, derisa kanë zhvilluar edhe disa lojëra përmes së cilave edhe janë argëtuar.

Edhe ky trajnim u mbajt nga feministja dhe aktivistja Liridona Osmanaj, e cila ka diskutuar me vajzat edhe për mundësinë dhe kontributin që ato mund ta japin në bashkëndërtimin e Lëvizjes Feministe në Kosovë dhe më gjerë, dhe si mund të fuqizojnë veten dhe të tjerat.

Artpolis përkrahet nga programi i Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) ‘EJA Kosovë’, bashkëfinancuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC), Suedia dhe Qeveria e Dukatit të Madh të Luksemburgut.

You may also like