Aktivitetet Panelet e Diskutimit Projektet

Paneli i diskutimit “Rregullorja kundër Ngacmimit Seksual në UP u aprovua. Si të vazhdojmë në 2022?”

10 Dhjetor, 2021

10.12.2021

Në kuadër të “16 Ditët e Aktivizmit” sot në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës u mbajt paneli i diskutimit “Rregullorja kundër Ngacmimit Seksual në UP u aprovua. Si të vazhdojmë në 2022?”.

Paneli u hap dhe u moderua nga Ariana Qosaj-Mustafa, Kryetare e Bordit të Rrjetit të Grave të Kosovës (RrGK), kurse Naser Sahiti , Rektor i Universitetit të Prishtinës kishte fjalën përshëndetëse.

Studentët e Universiteti të Prishtinës diskutuan lidhur me rregulloren dhe mbi atë se si të ecim përpara, si të veprojmë ne 2022 në adresimin, parandalimin dhe luftimin e ngacmimeve seksuale brenda UP-se bashkë me panelistët:

– Ardian Gola, Kryetar i Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë dhe Sport

– Nermin Mahmuti, Drejtoreshë Ekzekutive e Fondit për Zhvillim Komunitar

– Zana Hoxha, Themeluese / Drejtoreshë e Artpolis dhe Festivalit FemArt

– Luljeta Demolli, Drejtoreshë Ekzekutive në Oendren Kosovare për Studime Gjinore.

– Vjollca Krasniqi, Profesoreshë e sociologjisë dhe bashkëkryesuese në Oendrën për Studime dhe Hulumtime Gjinore, UP

– Dibran Hoxha, Koordinator i aktiviteteve në ORCA, Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim

Ky aktivitet organizohet nga Artpolis në kuadër të projektit “Humanrightivism” implementuar nga Community Development Fund – CDF dhe mbështetur nga Embassy of Sweden in Pristina.

You may also like