Artpolis

Trajnimi “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin” -Kamenicë

11.06.2021 Trajnimi “Edukimi i grave të reja mbi feminizmin” është mbajtur të premten, më 11 qershor 2021, në Kamenicë. Në këtë trajnim morën pjesë 30 vajza nga Kamenica, që patën rastin të mësojnë e të diskutojnë mbi feminizmin me trajneren dhe...

“Zgjimi i Pranverës” shfaqja më e mirë e vitit

Puna e palodhshme e Zana Hoxhës, regjisore e shfaqjes muzikore “Zgjimi i Pranverës” u shpërblye me çmimin shfaqja më e mirë për vitin 2020. Ky çmim u nda nga ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, zëvendësministri Sejnur Veshall dhe këshilltari për...

Shfaqja “Çelësi Magjik” solli në pah pasojat pandemike e postpandemike

Mesditën e së martës, 08.06.2021, të rinjtë dhe të rejat e Klubit Teatror të Lipjanit prezantuan me sukses shfaqjen forum teatër “Çelësi Magjik”. Në Qendrën e Kulturës “Tahir Sinani” në Lipjan “Çelësi Magjik” erdhi si një udhëtim në kohë, për të...

“Edukimi i grave të reja mbi feminizmin” – Skenderaj

“Edukimi i grave të reja mbi feminizmin” po vazhdon rrugëtimin nëpër qytetet e Kosovës. Më 28 maj Artpolisi e organizoi këtë trajnim në Skenderaj me vajza e gra nga ky qytet, të cilat u njoftuan më për së afërmi me lëvizjet feministe të periudhave...

Punëtoria “Adresimi i ngacmimeve seksuale”

03-04 Qershor 2021 Dy ditë radhazi Artpolisi ka organizuar punëtorinë në Prishtinë “Adresimi i ngacmimeve seksuale” në kuadër të projektit “Humanrightivism”. Të rinj dhe të reja nga komuna të ndryshme të Kosovës janë trajnuar për sfidat...